ВИДЕО

3 дни фестивално щастие. Най-прекрасното време на годината в Габрово, когато градът става Карнавал. ВХОД СВОБОДЕН. Вижте най-добрите моменти от първото и второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest във видеата.

УЧАСТНИЦИ

„Firebirds“ – Унгария

„Firebirds Productions“ – Унгария е група за съвременен цирк, формирана през 2000 г. Участвали са в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man festival в САЩ. Изпълняват огнено шоу, улични пърформанси, кабаре, съвременен цирк и детски театър. На 6Fest в Габрово ще гостуват с шоуто на кокили „Stilt Walkers“ и цирковото шоу “Steam On” - носител на награда от Kremnice Gagy Festival.

Firebirds, Унгария - Steam On!
Firebirds, Унгария - Steam On!
Firebirds, Унгария - Steam On!
Firebirds, Унгария - Steam On!
Firebirds, Унгария
Firebirds, Унгария

Театър на огъня и сенките Fireter

Театър на огъня и сенките “Fireter” e арт формация, чиито пърформанси включват експериментални похвати, уникални костюми, маски, живи статуи, светлинни ефекти, огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации. Участвали са на международни фестивали в Англия, Германия, Румъния, Русия, Гърция, Литва, Турция и др. Във второто издание на 6Fest Fireter ще представи свой мащабен пърформанс – светлинен карнавален парад от 10 артисти с уникални светещи карнавални костюми, артисти на кокили, светлинни инсталации и огън.

Театър на огъня и сенките Fireter - Насекомото
Театър на огъня и сенките Fireter - Насекомото
Театър на огъня и сенките Fireter - Насекомото
Театър на огъня и сенките Fireter - Насекомото

Йордан Белев и "Куик Хендс Проджект"

Йордан Белев е един от най-изявените млади български илюзионисти и съосновател на магичната организация „Куик Хендс Проджект“. Познати са ни от фестивал Магична среща „Златна котка“, Фестивал на уличната магия, „Царете на магията“. За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово 6Fest ще представи „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Уникалната каскада от летящ балон ще бъде изпълнена от Българския Худини - габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“. Невижданата каскада ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май. В следобедните часове на 19 май в Градинката с мечето ще видим и Улична магия от Quick Hands Junior.

Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"
Йордан Белев - "Куик Хендс Проджект"

„Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)

„Цирк Де Ла Люлин“ са млади циркови артисти, участвали във фестивали в над 11 държави, вкл. във втория по големина карнавал в света след Рио – Карнавал де Тенерифе. Полуфиналисти от шоуто „България търси талант“. „Цирк де ла Люлин“ ще представи цирково представление с гост артист Диего Контрерас от Венецуела – техничен акробат, който от 15-годишна възраст се занимава с цирк (въздушни воали, трапец, обръч, въже, летящ трапец, ремъци, китайски пилон и други).

Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас
Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас
Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас
Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас
Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас
Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас

Театрална компания „Соулмейд“

Театрална компания „Соулмейд“ е създадена през 2015 г. от Илияна и Георги Гъделеви. Участвали са на фестивали във Франция, Италия, Англия, Белгия, Германия, Румъния , Хърватска и др. На 6Fest Георги Гъделев идва с марионетното (куклено) шоу на конци „Кабаре на конци“ - смесица от модерни и български народни танци. Ще се срещнете с популярни герои като Елвис Пресли, Чарли Чаплин, Пинокио и др.

Театрална компания „Соулмейд“ - "Кабаре на конци"
Театрална компания „Соулмейд“ - "Кабаре на конци"
Театрална компания „Соулмейд“ - "Кабаре на конци"
Театрална компания „Соулмейд“ - "Кабаре на конци"

ПРОГРАМА

18.05.2018 (петък)

18:00 – 18:30 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев

Градинката с мечето

19.05.2018 (събота)

11:00 - 11:30 ч. Каскада от летящ балон – Йордан Белев, „Куик Хендс Проджект“
Стадион “Априлов”

13:30 - 14:30 ч. Парад на кокили „Stilt Walkers“ – „Firebirds“ (Унгария)
По маршрут: ул. „Радецка“Баев мостул. „Априловска“Градинката с мечето

14.45 - 15.15 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев
Градинката с мечето

15:30 - 16:00 ч. Цирково шоу “Steam On” – „Firebirds“ (Унгария)
Градинката с мечето

16:15 - 16:55 ч. „Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)
Градинката с мечето

14:30 - 17:00 ч. Улична магия от “Quick Hands Junior”
Градинката с мечето

16:00 ч. GABROVO FREE TOUR - пешеходна туристическа обиколка на Габрово
Сборен пункт: Градинката с мечето

20.05.2018 (неделя)

21:00 – 21:45 ч. Светлинен карнавален парад - Театър на огъня и сенките “Fireter”

Площад „Възраждане“

ЗА НАС

Столицата на хумора Габрово ще се превърне отново в Столица на уличните изкуства благодарение на второто издание на Международния фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest от 18 до 20 май 2018 г. Фестивалът ще събере отново български и чуждестранни улични артисти в три фестивални дни, паралелно с Карнавала на Габрово.

„6Fest показа, че Габрово може да бъде домакин на артистичен фестивал на международно ниво. Още с първото си издание 6Fest привлече вниманието на габровци и туристи, дори чужденци, които дойдоха в Габрово за фестивала. Участници артисти в 6Fest споделиха, че това е първият и единствен фестивал у нас, изцяло посветен на улични изпълнителски изкуства. Това е сериозна предпоставка за продължаването на 6Fest в следващи издания“ – споделя организаторът на 6Fest Момчил Цонев.

„Габрово има традиция в уличните изкуства на повече от век. Това е уникално явление за България. Още преди Освобождението във възрожденско Габрово се провежда народен празник с увеселителен характер, наречен „Олелийня“. В началото на ХХ век Олелийнята се трансформира в карнавално (маскарадно) шествие. От 60-те години на ХХ век карнавалът в Габрово оформя и познатия ни съвременен облик. В ХХІ век Габрово може да е съвременна фестивална и карнавална дестинация, нашата цел е 6Fest да се превърне в традиция“ – допълва Момчил Цонев.

„6Fest за мен беше супер преживяване, което дори промени живота ми! Щастлива съм, че толкова добри артисти дойдоха и донесоха голяма радост в нашия град“ – споделя доброволецът на 6Fest Пламена Христова. „Фестивал като 6Fest не се беше случвал досега в Габрово! За мен 6Fest беше необикновено, забавно и вълнуващо събитие“ – разказва Стефания Няголова, друг от доброволците на 6Fest и ученичка в Габрово.

3 дни фестивално щастие, 17 български и чужди улични артисти, 10 събития, вход свободен. Над 50 новини в национални медии. 6Fest е празник, 6Fest е щастие - това постигна 6Fest през 2017 г. Елате в Габрово и станете част от магията на 6Fest 2018!

Организатори са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.

Медиен партньор на фестивала е водещата информационна медия в региона Габрово Daily.

Името на фестивала “6Fest” („ШестФест“) препраща към началото и сърцето на Габрово – квартал Шести участък, най-старият квартал на града, където се ражда и развива Габрово.

Организаторът на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest е сдружението в обществена полза „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“, създадено през 2007 г. Реализираме проекти в областите култура, изкуства, младежки дейности, образование, културно наследство. Повече за нашата дейност може да откриете на интернет страницата ни www.ngo.gabrovo.net .

Сред основните ни проекти, с чиято реализация се гордеем, са:

  • Най-гледаният туристически тип клип за Габрово в YouTube – „Щастливо Габрово“
  • Първата компютърна игра за Габрово, показваща най-интересните факти, места и личности на Габрово – www.gabroville.com
  • Първата онлайн енциклопедия за Габрово по модела на Уикипедия – gabrovowiki.com
  • Първият и най-голям към момента видео портал за съвременни габровски предприемачи и производство – 20 видеоразказа за съвременния бизнес в Габрово на biz.gabrovo.net
  • Най-голямата и популярна поредица от исторически издания за Габрово – „Габрово – живият град“

КОНТАКТИ

За контакт с организатора на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest пишете на info@6fest.gabrovo.net (за Момчил Цонев). Пишете ни за партньорства, пресинформация, отразяване в медии и др.

Повече за другите ни проекти може да откриете на интернет страницата ни www.ngo.gabrovo.net .

Основен медиен партньор е информационният сайт Габрово Daily.

 

СПОНСОРИ

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ

ПАРТНЬОРИ

УЕБСАЙТ НА 6FEST 2017

Към уебсайта на 6Fest 2017 ТУК

 

Scroll to top